Bucuresti, Romania
Orice birou are nevoie de un admin de nadejde – 5 calitati care-l fac eroul colegilor

Orice birou are nevoie de un admin de nadejde – 5 calitati care-l fac eroul colegilor

Cine nu s-a lovit de o problema aparent fara rezolvare la birou si a ramas uimit cand, dintre toti colegii, tocmai managerul administrativ i-a rezolvat-o? De probleme precum inlocuirea scaunului care iti da dureri de spate, sau gasirea unei masini care se intoarce de pe traseu ca sa-ti rezolve urgenta, se ocupa managerul administrativ, numit cu drag de unii dintre noi “admin”.

Si acestea nu sunt singurele ocazii in care adminul da ce are mai bun, pentru a rezolva problemele celorlalti. Dimpotriva, cel mai tare admin este invizibil si cu toate acestea omniprezent, sesizeaza problemele inainte sa apara, rezolva fara sa se simta niciun inconvenient in birou si are timp si de-o cafea cand ai nevoie de un umar pe care sa te sprijini.

Managerul administrativ este nucleul biroului si, cu toate ca pare ca face lucrurile fara efort, munceste permanent ca activitatea sa se desfasoare placut si fara hopuri. Daca stai sa te gandesti, adminul este direct responsabil de atmosfera de la munca – cum ar fi sa nu mai ai servetele la chicineta pentru ca “cineva” nu le-a comandat, sau sa nu poti sa mai intri in birou din cauza ca nimeni nu le-a spus muncitorilor cum sa aranjeze mesele de sedinta?

Iti spunem mai jos ce calitati iti trebuie ca sa fii cel mai tare admin si eroul biroului:

 1. Cel mai tare admin prevede situatiile cu potential riscant
  Stii firele alea electrice de care te impiedici de fiecare data cand te apropii de biroul colegei tale sa-i spui ultimele noutati auzite la pauza de cafea? Un bun admin se ocupa sa gaseasca fie un traseu al firelor care sa nu reprezinte un pericol pentru colegi, fie sa instaleze un canal suficient de lat care sa mascheze cablurile, care sa fie si suficient de bine ancorat in podea cat sa nu te impiedici si de el.
  De-asta e eroul biroului, pentru ca prevede situatii potential periculoase si se ocupa sa le neutralizeze in asa fel incat sa nu deranjeze pe nimeni.
 1. Admin-eroul da atentie detaliilor
  Se termina cafeaua aia buna de la filtrul din bucatarie? Stai fara grija, adminul a comandat deja de cateva zile cafea. Niciun coleg nu va suferi ca nu exista cafea buna la prima ora a programului de munca. Mai mult, de data asta a avut grija sa comande si cateva sortimente exotice, ca sa puna un strop de entuziasm in diminetile la birou.
 1. Se adapteaza oricarei provocari ii iese in cale
  A venit iarna inca din noiembrie si toata lumea e prost dispusa si infrigurata! Admin-eroul era deja pregatit pentru asta cu un stoc proaspat de ceaiuri imbietoare si o degustare de supe de la firma care asigura masa de pranz.
  Nu exista problema care sa-i stea in cale, cand vine vorba de bunul mers al companiei. De aceea, se adapteaza rapid la situatiile neprevazute si are grija ca angajatii sa nu aiba de suferit in nicio imprejurare.
 1. Are inteligenta emotionala
  Adminului-erou ii trebuie inteligenta emotionala cat mai multa, pentru ca e pus de multe ori in fata unor situatii tensionate.
  Fie ca un sef e nervos ca nu i s-a rezolvat cererea depusa la administrativ in urma cu mai bine de o saptamana, sau o colega are un acces de plans la baie si a blocat accesul tuturor, adminul trebuie sa detensioneze orice situatie. El trebuie sa citeasca emotiile tuturor, sa distinga intre ce e urgent si ce poate fi lasat pe o alta zi, si sa intervina acolo unde prezenta sa e absolut necesara. Cu un pachet de servetele intr-o mana si un pahar de apa, stie cum sa o ia pe colega cea stresata la o pauza in care sa isi revina pe liniste.
 1. Super adminul stie ca nu e vorba despre el
  Managerul administrativ este nucleul fara de care nu se invart toate rotitele asa cum trebuie in firma. El stie tot ce e de stiut despre cum functioneaza organizatia si ce nevoi are fiecare om din conducere si din departamentele de executie. Cel mai important, adminul stie ca slujba lui nu e despre el – ci despre toti ceilalti. Cand ajunge la birou, misiunea sa este sa le faca celorlalti viata un pic mai buna.