Bucuresti, Romania
Cei mai importanti trei oameni pe care trebuie sa-i cunosti la un nou job

Cei mai importanti trei oameni pe care trebuie sa-i cunosti la un nou job

Fie ca ai prins jobul visurilor tale, ori poate ti-ai gasit o slujba care te ajuta sa-ti platesti facturile pana te mai gandesti ce vrei sa faci, un lucru e singur – sunt cateva persoane pe care e neaparata nevoie sa le cunosti in primele saptamani.

Niciodata nu e simplu sa retii numele, fata si functia zecilor sau, poate, sutelor de noi colegi de la job. Daca e sa depui un efort suplimentar in acest sens, asigura-te ca retii din prima persoanele care conteaza cu adevarat. Si nu vorbim aici de seful tau, pe care vrand-nevrand va trebui sa-l cunosti rapid.

Vorbim insa despre acele persoane care iti vor face viata mai buna la birou. Eroii fara ecuson si pelerina, care au super-puteri in ceea ce priveste bunul mers al firmei si buna dispozitie la birou.

Iata care sunt cele mai importante trei persoane pe care trebuie sa le cunosti si sa le inveti repede la noul job:

  1. Managerul administrativ, zis si “adminul”
    La el vei merge sa vezi daca poate sa-ti faca rost de un scaun care sa-ti sustina spatele mai bine. Tot la el (sau ea) vei gasi intelegere cand vii cu propunerea de a schimba filtrul vechi de cafea de la chicineta cu un espressor de ultima generatie. Crezi ca atmosfera buna din birou ar mai fi la fel daca nu s-ar ocupa cineva sa faca diminetile mai pline de energie si sedintele mai usor de suportat?
  1. Receptionista
    Fata asta stie pe toata lumea. Poate sa-ti spuna daca seful a venit inaintea ta la munca si daca te asteapta nervos in sala de sedinte. Tot ea are o cutie mare cu medicamente care ajuta in cazul migrenelor, racelilor, alergiilor si altor suferinte subite. Din doua pastile te pune pe picioare si esti pregatit de o noua sedinta!
  1. Baiatul de la IT
    Ca sa nu fii tu colegul care ii bate la cap pe colegii din birou cum sa-si deblocheze monitorul sau sa-si instaleze Outlook-ul, imprieteneste-te rapid cu baiatul de la IT. El iti instaleaza imprimanta de urgenta cand vrei sa tiparesti gluma aia buna de pe net si sa o afisezi pe perete in dreptul tau. Tot el o sa-ti spuna unde gasesti cel mai bun dispenser de apa de pe palier si cel mai complet automat cu sandvisuri.

Chiar daca prima perioada la munca te vei simti ca in prima zi de scoala, afla repede persoanele-cheie si jumatate din treaba e rezolvata. Vei avea mereu cativa oameni pe care stii ca te poti baza, orice-ar fi. Ei sunt eroii nostri. Tu ai fost salvat de ei de curand?