Bucuresti, Romania
Boabe de cafea proaspat prajita

Ești în căutarea cafelei perfecte? Încearcă sortimentele Office Barista

La Office Barista ne-am asumat o misiune ambițioasă: să aducem în birourile din România cea mai bună cafea posibilă, preparată la espressoare de ultimă generație, cu priceperea și pasiunea unui barista.

Ce înseamnă o cafea de calitate?

Nu există o rețetă unică, dar știm sigur ingredientele necesare care duc la a găsi rețeta perfectă pentru fiecare consumator.

Există numeroase tipuri de arbori de cafea, însă există două care cuceresc scena mondială prin recunoștință și consum – Coffea Arabica și Coffea Canephora (din care rezultă boabele de cafea Arabica, respectiv Robusta).

Primul pas în drumul nostru de a identifica ce înseamnă “o cafea de calitate” pentru clienții noștri este de a selecta atent originea boabelor:

Dacă preferi o aromă bogată, cu un gust dulce și note ușor acide, atunci înseamnă că Cafeaua Arabica este făcută pentru tine.

Dacă ai nevoie de un gust puternic, înțepător și mai amar, Cafeaua Robusta este ceea ce cauți.

Dar nu este suficient, importantă este și calitatea boabelor. Pentru toate sortimentele cafelelor Office Barista folosim doar boabe de cafea premium, din origini controlate deoarece gustul trebuie să respecte doar cele mai înalte standarde de calitate.

Următorul pas este producția – cea mai bună cafea este aceea care este proaspăt prăjită și proaspăt măcinată.

Modul în care boabele sunt tratate din momentul în care au fost culease până când ajunge să fie măcinată este foarte important. Spunem acest lucru deoarece majoritatea cafelelor își pierd din personalitate cam la 2-3 săptămâni după prăjire. Fără a lua în calcul procesul de măcinare (adică expunerea sa la oxigen) care scade și mai mult prospețimea sa.

Realitatea este că o cafea prăjită în regim clasic, comercial și ulterior expusă pentru o perioadă mai lungă la raft nu oferă impactul pe care noi, cel puțin, îl căutăm de la experiența cafelei.

De aceea, la Office Barista am legat parteneriate strânse cu mai mulți roasteri de experiență. Când vorbim despre partenerii noștri, ne mândrim cu atenția pe care o oferă procesării boabelor de cafea – de la tehnologii moderne de prăjire, până la faptul că boabele care ajung la clienții noștri nu depășesc perioada optimă de consum.

 Un ultim pas în procesul calității este de a ne asigura că boabele proaspăt prăjite ajung la tine în cel mai scurt timp și sunt preparate termic conform standardelor corecte.

Dar despre acest lucru am vorbit într-un alt articol pe care îl poți citi aici.

Ce încercăm să spunem este că în momentul în care îți recomandăm o cafea, noi știm deja totul despre ea: gustul, aroma, țara de origine, altitudinea la care a fost cultivată, soiul, tipul de roast și procesul prin care a trecut.

Astfel încât, la final, cana pe care o vei degusta să fie cu adevărat perfectă.

Dacă ești curios să experimentezi adevărat calitate a cafelei, noi îți oferim șansa de a testa gratuit abonamentele de cafea Office Barista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *