Bucuresti, Romania
Orice birou are nevoie de un erou – Tu ai fost salvat de el de curand?

Orice birou are nevoie de un erou – Tu ai fost salvat de el de curand?

O stii pe colega cu rezerva strategica de ceaiuri pentru orice afectiune? Dar pe colegul care te scoate la o pauza rapida de cafea cand vede ca ai o zi din aia?

Cu totii am cunoscut, pe parcursul vietii noastre profesionale, cate un coleg saritor care ne-a scos dintr-o situatie aparent fara iesire. Acestia sunt eroii din birou, acei oameni care iti fac ziua mai buna cu o cafea intr-o mana si un plasture pentru incaltaminte in cealalta.

Acesti eroi fara capa, care isi indeplinesc misiunile in anonimat, fara ambitia de a fi recunoscuti de altcineva decat de colegii din birou, sunt cei care fac viata la job mai placuta.

De ce avem nevoie de eroi? Pentru ca acestia ne ajuta sa dam sens unor nevoi de baza:

  1. Dreptate – il stii pe colegul care da voce intrebarii incomode care sta pe buzele tuturor? Il recunosti usor pentru ca cel mai adesea, in sedintele cu sefii “aia mari”, el e cel care nu se sfieste sa puna cea mai dificila intrebare – fie ca se intereseaza despre marirea de salarii, fie ca intreaba de ce nu exista cafea mai buna la bucatarie, el e gata mereu sa vorbeasca pentru colegii care nu indraznesc.
  1. Siguranta – orice problema ai avea la birou, stii ca ai la cine sa apelezi. E colega de la receptie care are mereu o umbrela in plus, sau colegul de la administratie care a facut rost de scaune de birou pentru oamenii cu probleme cu spatele.
  1. Fericire – mai stii senzatia pe care ai trait-o cand Office Managerul a reusit sa scape biroul de cafeaua cu miros dubios si a adus aparatele acelea cool care fac din pauza de dimineata o placere? Sau cand colegul tau de birou care a propus o iesire rapida dupa munca si au sarit in schema colegii tai preferati?
  1. Speranta – nu-i asa ca iti incepi saptamana mai bine cand stii ca ai in jur oameni care se preocupa sa fie mai bine la birou? Si parca zilele trec altfel, si sarcinile de serviciu se indeplinesc aproape de la sine, cand stii ca vineri dupa program ramai la o bere scurta cu un coleg care te binedispune de fiecare data?
  1. Intelegere – cat de lunga ar fi ziua la birou daca nu ai avea alaturi pe colega care te intelege de fiecare data cand esti coplesit si sare sa te ajute, lasand la o parte ce are ea de facut? Si ce bine e cand managerul tau se ofera sa-ti lase doua zile intre proiecte, ca sa iti refaci fortele?

Niciunul dintre noi nu ar putea functiona la parametri normali daca nu ar avea alaturi oameni care sa ne ajute.

Orice birou are nevoie de un erou. Si oricine poate deveni erou pentru colegii sai. Tu ai fost salvat de unul de curand?

#officeheroes