Cafeaua Office Barista – Our Pride and Joy
Pentru iubitorii de cafea, nimic nu se compara cu gustul si mirosul cafelei proaspete
Cu totii am baut, cel putin o data, o cafea de proasta calitate la munca. Nu e o experienta placuta.
Dar imagineaza-ti cum ar fi sa primesti la birou, in fiecare luna, doar cafea proaspat prajita, cu aroma complexa si gust bogat. O cafea buna, de care sa te bucuri impreuna cu colegii in pauze, in sedinte, si chiar si in over-time.
Noi am luat asupra noastra misiunea de a aduce in birourile din Romania cea mai buna cafea posibila, preparata la espressoare de ultima generatie, cu priceperea si pasiunea unui barista.
Ce inseamna pentru noi o cafea de calitate
Pentru ca vrem sa ne asiguram ca toate cafelele Office Barista respecta cele mai inalte standarde de calitate, folosim doar boabe de cafea premium, din origini controlate, crescute la altitudini mari, prajite fara graba si macinate proaspat.
Cafeaua trebuie sa fie proaspat prajita si proaspat macinata. Intotdeauna
Cea mai buna cafea nu are o marca anume si nu se gaseste pe rafturile supermarketurilor. Spunem asta pentru ca stim ca majoritatea cafelelor isi pierd din personalitate cam la 2-3 saptamani dupa prajire. Cand boaba prajita este si macinata (adica expusa la oxigen), si diluata cu un solvent ca apa, prospetimea cafelei se scurteaza si mai mult. Cafeaua proaspat prajita, proaspat macinata, si proaspat pregatita termic este, asadar, cea mai buna cafea.
Noi iti livram la birou doar boabe de cafea proaspat prajite, aflate in perioada optima de consum.
Roasterii – partenerii nostri de incredere
De-a lungul timpului, am legat parteneriate de durata cu mai multi roasteri cu experienta. Impreuna cu ei testam si cream blenduri premium de cafea. Tot impreuna cu ei descoperim si cele mai aromate cafele 100% Arabica. In momentul in care iti facem o recomandare de cafea, stim deja aproape totul despre ea: gustul si aroma, tara de origine, altitudinea la care a fost cultivata, soiul cafelei si tipul de roast.
Tipuri de roast
Light Roast
Boabele de cafea sunt scoase din prajitor imediat dupa primul crack. Acestea au o culoare deschisa, castanie. Dupa macinare si preparare termica, rezulta o cafea cu gust delicat.
Medium Roast
Boabele sunt prajite mult dupa primul crack si se apropie de cel de-al doilea. Cafeaua este un pic mai vascoasa, dar fara gust amar. Prajirea medie reprezinta standardul pentru majoritatea brandurilor cunoscute de cafea, cat si pentru cafeaua produsa artizanal.
Dark Roast
Boabele se prajesc pana dupa cel de-al doilea crack. Acestea devin uleioase la suprafata, iar cafeaua are un gust complex, amarui, afumat.
De exemplu, despre cafeaua Office Barista nr. 8, cel mai popular blend al nostru, putem sa iti spunem ca este cultivata in Etiopia, Columbia si Tanzania, creste la altitundini de 1200-1800 de metri si contine 80% cafea Arabica si 20% Robusta. Este un medium roast ideal pentru prepararea espresso-urilor cremoase.
Evoluam si ne perfectionam tot timpul
Desi stim deja foarte multe lucruri despre cafea, ne place sa experimentam cu diferite blenduri, sa urmarim tendintele din industrie (fara sa ne lasam dusi de val) si sa invatam in permanenta.
Feedback is gold
Feedback-ul clientilor nostri este foarte important pentru noi. Asa am ajuns la echilibrul perfect al blendului Office Barista nr. 8, si asa am reusit, la un moment dat, sa cream un blend unic pentru un singur client.