Politica de Confidentialitate Office Barista

Office Barista acorda o atentie deosebita protectiei vietii private si implicit a datelor cu caracter personal. De aceea, Politica de Confidentialitate Office Barista descrie in detaliu gestionarea si utilizarea datelor furnizate sau colectate pe platformele noastre digitale, in scopul asigurarii pentru vizitatori si clienti, a posibilitatii de a ne contacta si de a beneficia de produsele si serviciile noastre.

Politica de confidentialitate a companiei Office Barista respecta Regulamentul General UE privind Protectia Datelor cu Caracter Personal 2016/679 („GDPR”), precum si legislatia locala.

Compania noastra mama, S.C. Waterpure Office Systems S.R.L., cu sediul social in Corbeanca, Judetul Ifov, strada Padurii, nr. 66, nr. Inregistrare J23/901/2014, cod fiscal RO32982604, este operator autorizat de prelucrare a datelor cu caracter personal, conform prevederilor legale europene, certificand respectarea drepturilor conferite de GDPR privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Office Barista este raspunzatoare pentru colectarea, stocarea si procesarea datelor dumneavoastra personale si isi ia angajamentul de a respecta confidentialitatea tuturor informatiilor stocate.

1. BAZA LEGALA PENTRU PROCESAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Prelucrarile datelor dumneavoastra cu caracter personal pot avea ca temei:

  • Prelucrarea comenzilor de aparate, inclusiv preluarea, validarea, expedierea acestora, precum si incheierea si executarea contractului pentru abonamentele lunare (stabilirea datelor dumneavoastra de identificare si facturare, precum si adresa de livrare);
  • Interesul legitim al Operatorului (Office Barista) in ceea ce priveste realizarea si distribuirea chestionarelor de satisfactie adresate clietilor;
  • Consintamantul persoanei vizate (transmiterea de comunicari de marketing, oferte privind produse noi, newsletter, brosuri, informatii campanii, etc.)
  • Obligatia legala a Operatorului (apararea unui drept in instanta, etc.)

In momentul procesarii datelor cu caracter personal in vederea incheierii unui contract sau potential contract cu dumneavoastra, sau in vederea preluarii si prelucrarii unei comenzi, baza legala pentru procesare consta in necesitatea prelucrarii, in vederea indeplinirii obligatiilor contractuale ale partilor.

In consecinta, baza legala pentru procesarea datelor cu caracter personal este reprezentata de acordul dumneavoastra, acord pe care il puteti retrage in orice moment, dupa cum este mentionat in prezentul document, acest lucru neafectand legitimitatea procesarii datelor de catre Office Barista, inainte de retragerea acordului dumneavoastra.

In eventualitatea in care dezvaluim date cu caracter personal organelor de aplicare a legii sau altor organisme guvernamentale, vom efectua acest lucru in baza faptului ca avem obligatia legala de a o face.

2. CATEGORII DE DATE CU CARACTER PERSONAL SI SCOPUL COLECTARII ACESTORA

Office Barista aplica principiul minimizarii si se angajeaza sa colecteze doar acele date care sunt cu adevarat necesare. Astfel, va informam ca datele personale pe care Office Barista le prelucreaza sunt date persoanale pe care dumneavoastra (persoana vizata) ni le puneti la dispozitie, cum ar fi:

  • Date de identificare, cum ar fi: numele si prenumele, adresa de domiciliu / resedinta, cod numeric personal, cod unic de inregistrare, numar de telefon fix/mobil, serie si numar act de identitate, adresa de e-mail.
  • Informatii financiare, precum cont bancar, card bancar, etc.

Aceste date sunt necesare pentru activitati precum:

  • Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea, facturarea lunara a abonamentelor;
  • Solutionarea problemelor de orice natura referitoare la produsele si serviciile Office Barista;
  • Realizarea procesului de returnare a produselor neconforme, in concordanta cu prevederile legale;
  • Asigurarea serviciilor de suport si consultanta, prin acordarea de raspunsuri la intrebarile dumneavoastra cu privire la abonamentele in curs, sau bunurile si serviciile companiei, precum si solutionarea reclamatiilor, remedierea eventualelor neconformitati, incasari si plati in conturi bancare.

Refuzul dumneavoastra de a ne furniza aceste date ne va pune in imposibilitatea de a va pune la dispozitie produsele si / sau serviciile dorite.

Office Barista colecteza urmatoarele categorii principale de date cu caracter personal, in vederea atingerii urmatoarelor scopuri:

2.1 Operatiuni generale Office Barista

Colectam date cu caracter personal ale persoanelor fizice, partenerilor, clientilor, furnizorilor (incusiv ale unor terte parti, furnizoare de servicii) si ale altor parti. Aceste date pot include detalii de contact, nume si prenume, informatii financiare si alte date mai sus mentionate, necesare pentru efectuarea operatiunilor de colaborare cu dumneavoastra sau cu organizatia pe care o reprezentati.

2.2 Raspuns la solicitarile dumneavoastra

Puteti decide sa ne furnizati date cu caracter personal, inclusiv numele dumneavoastra, adresa de e-mail si alte informatii de contact, atunci cand ne contactati prin telefon, e-mail, posta sau folosind platforma noastra digitala. Aceste informatii ne permit sa raspundem la solicitarile dumneavoastra, privind produsele Office Barista, informatii despre livrarea produselor, modificari in ceea ce priveste conditiile dumneavoastra legate de achizitionarea si receptionarea comenzii efectuate, adaugarea de produse noi in comanda efectuata si altele. Aceste informatii pot fi transmise de catre Office Barista si catre alti parteneri comerciali, precum companii de curierat, pentru a putea oferi asistenta clientilor in legatura cu solicitarile acestora.

2.3 Clienti si potentiali clienti

Putem colecta datele cu caracter personal ale clientilor si ale potentialilor clienti, inclusiv informatii de contact, informatii financiare (carduri de credit, conturi bancare) si alte informatii care ne sunt necesare pentru efectuarea operatiunilor cu respectiva persoana fizica sau organizatie. Aceste informatii pot fi transmise catre distribuitori si parteneri de logistica in vederea procesarii comenzii unui client, inclusiv in vederea stabilirii livrarii produselor catre clienti sau in vederea acordarii de raspuns la solicitarile acestora.

2.4 Dezvoltarea afacerii

Datele cu caracter personal furnizate de catre dumneavoastra, precum si informatiile pe care le colectam prin intermediul platformelor noastre digitale vor fi folosite pentru a creste nivelul de intelegere si cunoastere a clientilor nostri si pentru a asigura o comunicare relevanta sub toate aspectele relatiei dintre dumneavoastra si Office Barista. Datele cu caracter personal pot fi folosite si pentru dezvoltarea de noi produse si servicii sau pentru imbunatatirea celor deja existente.

2.5 Comunicarea de marketing

Putem folosi datele cu caracter personal doar cu acordul si la solicitarea dumneavoastra, pentru a va tine la curent cu privire la cele mai noi oferte pentru produsele si serviciile care va intereseaza. In acest sens va putem trimite mesaje informative prin intermediul a diverse mijloace (e-mail, telefon, SMS, mobile push, webpush) continand informatii atat informatii generale, cat si specifice in legatura cu o anumita tematica, informatii cu privire la produsele similare sau complementare cu cele achizitionate de dumneavoastra, informatii cu privire la promotii si oferte sau la produsele si serviciile Office Barista. Va putem transmite de asemenea si comunicari de natura comerciala, precum cercetari de piata relevante sau sondaje de opinie. Office Barista se asigura ca prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul comunicarii de marketing este efectuata avand la baza respectarea drepturilor si libertatilor dumneavoastra si ca deciziile luate in baza acestora nu au efecte legale asupra dumneavoastra si nu va afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa.

In conditiile in care nu doriti sa primiti informatii ulterioare, puteti sa va dezabonati usor si gratuit de la comunicarea noastra de marketing, oricand doriti. In acest sens, va rugam sa transmiteti un e-mail pe adresa dezabonare@officebarista.ro cu subiectul DEZABONARE sau sa accesati link-ul de dezabonare afisat in cadrul mesajelor pe care le primiti de la noi. Daca va dezabonati de la comunicarile noastre de marketing, vom sterge datele dumneavoastra personale in termen de maxim 30 de zile de la solicitare, cu exceptia cazului in care aceste date nu sunt procesate si in alte scopuri mentionate in sectiunile 2.1 – 2.8.

2.6 Sondaje ale clientilor si vizitatorilor

Office Barista poate colecta date cu caracter personal de la vizitatorii platformelor noastre digitale sau de la clienti, in scopul prelucrarii acestora in cadrul desfasurarii a diverse sondaje si cercetari cu privire la produsele si serviciile noastre. Datele dumneavoastra personale nu vor fi utilizate pentru comunicari de marketing, fara acordul dumneavoastra.

2.7 Potentiali angajati

Daca o persoana se inscrie pentru ocuparea unei pozitii in cadrul companiei Office Barista sau incheie un contract cu noi, putem colecta anumite date cu caracter personal, cum ar fi nume si prenume, informatii de contact, informatii referitoare la activitatea si interesele profesionale, diplome de studii detinute. Aceste informatii vor fi colectate fie in mod direct de la persoana in cauza, fie de la un consultant de recrutari, angajatori anteriori, referinte sau diverse surse facute publice. Vom utiliza aceste informatii in scopul luarii unei decizii referitoare la a transmite o oferta de angajare sau la incheierea unui contract cu persoana respectiva.

2.8 In vederea respectarii prevederilor legale

Putem colecta date cu caracter personal conform cerintelor sau permisiunilor legislatiei in vigoare. Atat datele cu caracter personal, cat si cele cu caracter nepersonal colectate de Office Barista, sunt considerate a fi confidentiale si nu vor fi niciodata vandute sau cedate unor terte parti, cu exceptia cazurilor mentionate in sectiunea 2.2 si 2.3.

3. CUM COLECTAM DATELE CU CARACTER PERSONAL

Office Barista colecteaza datele cu caracter personal pe care dumneavoastra le furnizati atunci cand solicitati produse sau informatii de la noi, cand efectuati comenzi sau initiati solicitari catre noi, cand raspundeti la chestionare sau cand interactionati in orice alt mod cu noi.
Colectam informatii despre dumneavoastra prin intermediul a diverse tehnologii, precum cookie-uri. In vederea usurarii navigarii pe website, de fiecare data cand dumneavoastra incarcati adresa web Office Barista, un sistem definit de cookie-uri va poate ajuta prin recunoasterea numelui si a adresei de e-mail. Aceasta actiune este posibila doar in cazul concret in care cookie-urile sunt activate (cookie – fragmente de informatii stocate de un site, de pe un computer) sunt activate. Daca alegeti sa nu primiti cookie-uri, puteti dezactiva optiunea din meniul browser-ului dumneavoastra de internet. Va invitam sa verificati politica noastra de cookie-uri accesand link-ul www.officebarista.ro/utilizare-cookie-uri/.

4. LINKURI CATRE ALTE PAGINI WEB

Aceasta pagina de internet contine linkuri catre alte pagini de internet (cum ar fi Facebook, Youtube, LinkedIn), carora nu li se aplica prezenta Politica de Confidentialitate. Va rugam sa tineti cont de faptul ca nu se asumam alte pagini de internet si continutul acestora. Va incurajam sa cititi politica de confidentialitate a fiecarei pagini de internet pe care o vizitati.

5. TRANSMITEREA DATELOR DUMNEAVOASTRA CATRE ALTE COMPANII

Nu vom transmite datele dumneavoastra personale catre alte companii decat cu exceptia anumitor situatii, in care se includ:

  • Daca parti ale grupului sau terte parti asigura servicii pentru noi, de exemplu livrarea de colete si relatii cu clientii. Acestor companii li se interzice sa foloseasca datele dumneavoastra personale pentru alte scopuri decat cele solicitate de catre noi prin lege.
  • Daca transmitem informatiile dumneavoastra unor companii partenere sau unor terte parti pentru a asigura siguranta clientilor nostri, pentru a ne proteja drepturile si proprietatea noastra pentru a respecta procedurile legale, sau in alte cazuri, in situatia in care consideram, cu buna credinta ca dezvaluirea informatiilor respective este solicitata prin lege.
  • Exact cantitatea de lapte de care ai nevoie, pentru a te bucura de bauturile tale preferate la birou;
  • Daca ne permiteti sa transmitem informatiile dumneavoastra personale cu terte parti, cum ar fi:
      • Decideti sa transmitem datele dumneavoastra personale unor companii atent selectate pentru ca acestea sa va poata trimite oferte si promotii referitoare la produsele si serviciile lor;
    • Ne indrumati sa transmitem datele dumneavoastra personale unor platforme sau pagini de internet ale unor terte parti, cum ar fi paginile de socializare;
    • Instalarea aparatului de cafea de catre tehnicienii Office Barista la sediul companiei tale ales de tine spre a fi utilizat pe toata perioada contractuala;
    • In cazul in care cooperam cu furnizori externi de servicii (procesatori de date), incheiem acorduri de procesare a datelor cu furnizorii de servicii care va proceseaza datele dumneavoastra personale.

6. CUI PUTEM TRANSMITE DATELE DUMNEAVOASTRA PERSONALE?

Pentru a va asigura mereu calitatea produselor si serviciilor noastre, avem parteneriate constante cu diversi furnizori catre care putem transmite datele dumneavoastra si care le prelucreaza fie in calitate de Imputerniciti, fie in calitate de operatori independenti, in cel din urma caz acestia fiind in mod direct responsabili cu respectarea legislatiei in domeniul protectiei datelor cu caracter personal.

Categoriile de destinatari ai datelor personale pot fi:

  • alti furnizori de produse si / sau subcontractanti ai Operatorului in vederea executarii Contractului;
  • agenti de vanzari;
  • experti independenti subcontractati de Operator pentru evaluarea eventualelor neconformitati ale produselor;
  • societati ce ofera servicii de tip posta / curierat;
  • furnizori de servicii de plati;
  • companii de studii de piata / studii satisfactie clienti;
  • autoritati publice (ANAF, Ministerul Finantelor Publice, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului etc.);
  • instante de judecata sau arbitrale, precum si autoritati competente sa cerceteze savarsirea de fapte penale;
  • alti subcontractori ai Operatorului.

7. RECIPIENTI DE PRELUCRARE A DATELOR IN MEDIUL ONLINE

  • Google Analytics

Google Analytics este un serviciu de analiza online oferit de Google, care ne permite sa urmarim si sa analizam traficul de pe website. Acest program este folosit in contextul Inbound Marketing si ne ajuta cu analize si evaluari statistice ale comportamentului utilizatorului logat, pentru a putea sa coordonam mai bine strategia noastra de marketing si sa optimizam continutul pe care vi-l oferim. Pentru mai multe informatii, va rugam verificati informatiile despre Confidentialitatea si Securitatea Datelor ale Google Analytics, accesand https://policies.google.com/privacy?hl=ro.

  • MailChimp

MailChimp este o platforma automatizata de marketing, ajutandu-ne in activitatile noastre de comunicare si e-mail marketing (transmiterea noutatilor, newsletter-ului lunar). Aceasta stocheaza datele dumneavoastra de contact (adresa de e-mail). Pentru mai multe detalii, va rugam accesati Politica de Confidentialitate MailChimp, la adresa https://mailchimp.com/legal/privacy/.

8. CE DREPTURI AVETI?

Potrivit legislatiei in vigoare, dumneavoastra aveti drepturi care va permit exercitarea unei anumite masuri de control si decizii in ceea ce priveste colectarea, prelucrarea, utilizarea si stocarea datelor dumneavoastra personale.

In conformitate cu legislatia in vigoare, drepturile dumneavoastra cuprind:

a) dreptul de a fi informat cu privire la Datele Personale prelucrate de Operator;
b) dreptul de a obtine din partea Operatorului, confirmarea faptului ca acesta prelucreaza Datele Personale ale persoanei vizate si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la informatii precum scopurile prelucrarii, categoriile de date personale vizate, destinatarii sau categoriile de destinatari, acolo unde este posibil, perioada de stocare preconizata. In cazul in care Datele Personale nu sunt colectate direct de la persoana vizata, sursa acestor date precum si, acolo unde este cazul, existenta unui proces decizional automatizat incluzand crearea de profiluri;
c) dreptul la rectificarea Datelor Personale inexacte sau completarea acestora;
d) dreptul la stergerea Datelor Personale, in conformitate cu prevederile legale aplicabile in domeniul protectiei datelor cu caracter personal;
e) dreptul la restrictionarea prelucrarii atunci cand se aplica unul din urmatoarele cazuri: persoana vizata contesta exactitatea datelor, prelucrarea este ilegala, persoana vizata se opune stergerii datelor, atunci cand Operatorul nu mai are nevoie de Datele Personale in scopul prelucrarii, dar persoana vizata le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta sau atunci cand persoana vizata se opune prelucrarii, pentru intervalul de timp in care se verifica daca interesele legitime ale Operatorului prevaleaza asupra celor ale Persoanei vizate;
f) dreptul la portabilitatea datelor, care consta in posibilitatea de a solicita Operatorului transmiterea Datelor Personale furnizate de persoana vizata, intr-un format structurat utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, si transmiterea de catre persoana vizata a acestor date catre un alt operator;
g) dreptul de opozitie la prelucrarea Datelor Personale, in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare pentru situatii precum:

  • primirea de comunicari comerciale;
  • adoptarea unei decizii automate, inclusiv crearea de profiluri;
  • desfasurarea de activitati de prelucrare necesare in vederea indeplinirii unui interes legitim al Operatorului.

* In caz de opozitie nejustificata, Operatorul este indreptatit sa prelucreze in continuare Datele Personale.
* In cazul in care, pe durata derularii Contractului, persoana vizata isi exercita dreptul de opozitie in mod repetat si nejustificat, Operatorul isi rezerva dreptul de a nu mai raspunde unor astfel de solicitari. Dreptul de opozitie nu se va putea exercita cu privire la prelucrarea Datelor Personale necesare in vederea executarii Contractului;

h) posibilitatea persoanei vizate de a solicita Operatorului de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe o prelucrare automata, inclusiv crearea de profiluri, si care produce efecte juridice care sa priveasca persoana vizata sau care sa o afecteze intr-o masura semnificativa. Cu privire la adoptarea unei decizii bazate exclusiv pe o prelucrare automata, persoana vizata are posibilitatea de a isi exprima punctul de vedere, de a solicita interventia unui operator uman, precum si posibilitatea de a contesta o astfel de decizie, prin modalitatile descrise in prezenta informare;
i) dreptul de a depune o plangere in fata Autoritatii Nationale pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP);
j) dreptul de a se adresa justitiei.

Pentru exercitarea drepturilor prevazute la literele a) – j) de mai sus, puteti inainta catre Operator o cerere scrisa, datata si semnata, sau puteti transmite o astfel de cerere pe e-mail, catre responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal, la adresa de e-mail dpo@officebarista.ro. Raspunsul la solicitarile dumneavoastra in ceea ce priveste exercitarea oricaror drepturi prezentate mai sus se va face in maxim 30 zile de la primire.

9. SECURITATEA, INTEGRITATEA SI CONFIDENTIALITATEA DATELOR

Securitatea, integritatea si confidentialitatea datelor dumneavoastra personale sunt deosebit de importante pentru noi. Am implementat masuri tehnice, administrative si de securitate fizica ce sunt menite sa protejeze datele dumneavoastra personale de acces, dezvaluire, utilizare si modificare neautorizate. La anumite intervale, ne revizuim procedurile de securitate pentru a include tehnologii si metode adecvate de data recenta.

De asemenea, va informam ca orice persoana care actioneaza sub autoritatea Office Barista, care are acces la datele cu caracter personal, nu va prelucra datele decat la instructiunile Operatorului.

Cu toate acestea, nici un mecanism informatic nu ofera securitate totala, un element de risc find intotdeauna prezent, risc care este independent de vointa si / sau posibilitatile noastre. Securitatea acestui site poate fi supusa unor vulnerabilitati si, ca atare, pentru astfel de situatii, nu putem fi considerati responsabili pentru nici o incalcare a securitatii.

10. PERIOADA DE STOCARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Vom retine datele dumneavoastra personale atata timp cat este necesar pentru indeplinirea scopurilor mentionate in prezenta Politica de Confidentialitate Office Barista, cu exceptia cazului in care o perioada mai indelungata de retinere este ceruta sau permisa prin lege. In mod regulat, vom improspata informatiile pentru a ne asigura ca acestea sunt actuale.

Datele Personale colectate in vederea transmiterii de comunicari comerciale vor fi prelucrate pana la data retragerii consimtamantului exprimat de persoana vizata.

11. TRANSFERUL DATELOR CU CARACTER PERSONAL IN AFARA ROMANIEI

Datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transferate in afara Romaniei, in temeiul obligatiilor legale sau contractuale.

Daca pentru aducerea la indeplinire a scopurilor stabilite de Office Barista va fi necesar transferul datelor personale ale Persoanei vizate catre destinatari din afara Uniunii Europene / Spatiului Economic European sau catre state care nu ofera un grad de protectie adecvat, Office Barista va solicita respectivilor destinatari sa protejeze datele personale conform cerintelor Regulamentului.

12. MODIFICARI IN POLITICA DE CONFIDENTIALITATE OFFICE BARISTA

Ocazional, putem modifica prezenta Politica de Confidentialitate pentru a cuprinde cele mai recente tehnologii, practici din industrie, cerinte de reglementare sau pentru alte scopuri. Intotdeauna vom posta cea mai recenta versiune pe platformele noastre digitale. De aceea va sfatuim sa cititi cu regularitate Politica de Confidentialitate. In situatiile in care suntem obligati prin lege, vom solicita acordul dumneavoastra.

Office Barista isi rezerva dreptul de a modifica aceasta Politica de Confidentialitate in orice moment, insa in limitele prevazute de prevederile legale, interne si comunitare, in vigoare.

Aceasta declaratie de confidentialitate si politicile de confidentialitate prezentate aici nu au scopul de a creea drepturi legale contractuale sau de alta natura sau in numele oricarei parti.

13. OBSERVATII SI INTREBARI

Daca aveti observatii sau intrebari referitor la Politica de Confidentialitate Office Barista, va rugam sa ne contactati la telefon 0755.077.977 sau pe e-mail la adresa info@officebarista.ro.

De asemenea, va informam ca puteti depune o plangere referitoare la felul in care procesam datele dumneavoastra personale. In cazul in care se face o plangere, numele si informatiile de contact ale reclamantului trebuie comunicate catre Office Barista. Vom investiga reclamatia si vom raspunde in termen de maxim 30 de zile. In cazul in care considerati ca nu am rezolvat in mod satisfacator reclamatia dumneavoastra, puteti depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (www.dataprotection.ro).

14. INFORMATII SUPLIMENTARE

Aceasta pagina de internet este detinuta si operata de catre S.C. Waterpure Office Systems S.R.L.

Prezenta Politica de Confidentialitate a fost actualizata ultima data in luna iulie 2018.