Bucuresti, Romania
Sarbatorile de iarna se apropie! Vezi 5 moduri prin care aduci atmosfera de sarbatoare la birou

Sarbatorile de iarna se apropie! Vezi 5 moduri prin care aduci atmosfera de sarbatoare la birou

Odata cu sarbatorile care se apropie rapid, devine din ce in ce mai greu sa iti tii angajatii concentrati pe munca si nu pe shopping. Este inutil in aceasta perioada sa incerci sa le deviezi atentia de la sarbatori sau sa iti imaginezi ca vei avea o echipa care functioneaza la capacitate maxima. Mai bine te resemnezi cu gandul ca sarbatorile sunt o perioada aglomerata, iar luna decembrie nu va fi, probabil, cea mai productiva luna.

Asta nu inseamna sa deschizi o sampanie in fiecare zi la birou si sa abandonezi brusc toate task-urile. Dar poti stabili un ritm mai lejer de munca printr-o planificare mai eficienta. Mai mult, acum e momentul sa le arati angajatilor ca lucreaza intr-o companie care ii apreciaza si ii recompenseaza pentru efortul depus in ultimul an.

Mai jos gasesti 5 moduri prin care poti aduce atmosfera de sarbatoare la birou.

  1. Gazduieste o ceremonie de premiere.

Oamenii adora sa fie premiati si rasplatiti pentru munca depusa si pentru efortul lor, asa ca de ce sa nu organizezi o ceremonie de premiere informala?

Nu trebuie sa fie un eveniment scump. Ba mai mult, poti organiza ceva chiar birou, cu cateva gustari si bauturi, intr-o vineri dupa-amiaza.

Si nu trebuie sa se bazeze pe tinte atinse sau KPIs. Poti recompensa angajatii pentru comportamente pozitive: pregateste premii pentru colegul care are tot timpul cuvinte de incurajate pentru ceilalti, cel mai organizat coleg sau colegul care si-a decorat cel mai frumos biroul.

  1. Scrie felicitari de Craciun.

Multi oameni au uitat de felicitarile de Craciun de moda veche – si intr-o anumita masura, este de inteles.

Cu toate acestea, o felicitare personalizata si autentica, scrisa de mana, din partea conducerii, care exprima recunostinta si multumiri pentru proiectele duse la bun sfarsit, poate avea un impact major.

Acest lucru este valabil mai ales pentru corporatiile mari, in care angajatii se pot simti trecuti cu vederea sau necunoscuti complet pentru echipa de conducere.

  1. Organizeaza un concurs de pulovere urate.

Puloverele urate de Craciun (“ugly Christmas sweaters”) sunt un classic in aceasta perioada, si o ocazie nemaipomenita sa folosesti toate pulovere vechi, mancacioase, primite de la rude! Acest concurs va imbunatati starea de spirit din birou si ii va permite echipei tale sa isi exprime creativitatea daca incluzi si o categorie de pulovere personalizate.

  1. Gazduieste un maraton de filme de Craciun.

Ce ne pregateste mai mult pentru atmosfera sarbatorilor de iarna decat vizionarea unor filme ca Home Alone, Bad Santa sau Miracle on 34th Street? In timpul pauzei de pranz sau dupa munca poti organiza un mini cinematograf in sala de conferinte unde oamenii sa poata privi filme clasice de Craciun.

  1. Fa un upgrade de sezon la bauturile din birou.

In perioada sarbatorilor de iarna, e o idee buna sa vorbesti cu furnizorul tau de apa, ceai si cafea la birou pentru cateva optiuni de sezon. Cateva variante de ciocolata calda cu bezele, cafele cu sirop de castane coapte sau cu praf de scortisoara si vanilie, si cateva sortimente de ceai cu condimente de iarna (anason, coaja de portocala, cuisoare etc) vor aduce garantat atmosfera de sarbatori la birou.