Bucuresti, Romania

Tu stii cate bacterii “traiesc” in biroul tau?

Tastaturi, cani de cafea si grile de aer conditionat. Aparate cu microunde si dispensere de apa. Toate aceste obiecte care ne inconjoara la birou sunt locuri propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

La birou ne petrecem cea mai mare parte a zilei si, pe masura ce ne miscam dintr-o incapere in alta, transferam si tot felul de bacterii. Adesea, acest transfer are loc pentru ca unele masuri de igiena nu sunt luate la timp (de cate ori mancam pe birou, si uitam sa igienizam locul dupa?) dar si ca urmare a faptului ca procesul de curatenie nu este infailibil si poate duce la dezvoltarea de focare bacteriene in timp.

Cum ne afecteaza bacteriile viata profesionala?

Contaminarea in exces cu bacterii poate face din mediul de lucru un loc periculos. Angajatii care muncesc in acest tip de mediu sunt mai predispusi sa se imbolnaveasca si sa transmita, la randul lor, infectiile. Un studiu publicat recent releva chiar ca virusii si bolile se pot raspandi la 50% din angajatii dintr-un birou prin intermediul unui singur maner de usa infestat de bacterii, in decurs de doar doua ore.
Este nevoie de actiuni ferme pentru a mentine un mediu nu numai curat, ci si liber de bacterii.

Care sunt cele mai contaminate zone dintr-un birou?

Niciun loc nu este total sigur, insa unele sunt mai riscante decat altele. Un studiu a tras un semnal de alarma cu privire la filtrele de cafea. Acestea au manere pe care se afla de 34 de ori mai multe bacterii decat pe un colac de toaleta de la o scoala. Majoritatea bacteriilor identificate pe cafetirea aveau potential riscant pentru sanatate si dezvoltasera rezistenta la antibiotice. Oamenii de stiinta atrag atentia cat de aproape suntem sa ne imbolnavim de E. coli sau Salmonella, de fiecare data cand ne turnam o ceasca de cafea.

Al doilea loc riscant este biroul. Ne petrecem mult timp asezati, fie ca trimitem mailuri, mancam pranzul pe fuga sau participam la intalniri in spatial virtual. Un studiu a relevat ca un birou poate sa contina de pana la 400 de ori mai multi germeni decat un colac de toaleta. Telefonul si suprafata biroului sunt cele mai murdare, dar si tastatura, mouse-ul si cana de cafea sunt departe de standardele de igiena. Cel mai indicat in aceste cazuri este sa aveti mereu servetele umede antibacteriale pentru a curate suprafetele unde se desfasoara cea mai mare parte a activitatii zilnice.
Un alt studiu a aratat ca maneta unui dispenser de apa ar contine de 20 de ori mai multe bacterii decat clanta unei usi ce duce intr-o sala de conferinte. Cum angajatii trebuie sa aiba grija sa se hidrateze, dar si sa ramana sanatosi pentru a putea fi productivi, office managerii trebuie sa se ingrijeasca in mod special de curatenia dispenserelor de apa.

Tehnologia BioCote® , o solutie pentru cresterea productivitatii

Sunt cativa pasi simpli care pot fi parcursi cu usurinta pentru a avea un birou mai igienic si care sa incurajeze productivitatea. Produsele precum BioCote® se bazeaza pe tehnologia anti-microbiana pe baza de argint, ce joaca un rol activ pentru inhibarea bacteriilor ce contamineaza suprafetele. Tehnologia anti-microbiana previne cresterea si supravietuirea microbilor, asa ca bacteriile, mucegaiul si fungii nu gasesc un teren propice unde sa se propage.

Un studiu a aratat ca folosirea tehnologiei anti-microbiene BioCote® poate reduce cu pana la 93% prezenta bacteriilor. Tehnologia anti-microbiana poate fi folosita pe cele mai uzuale suprafete din birouri, de la scaune la tastatura, la dispenserul de apa si cel de sapun.
Mai mult, dispenserele de apa care folosesc tehnologia de curatare BioCote® garanteaza un numar mai redus al bacteriilor decat alte dispensere.

Cinci pasi pentru imbunatatirea igienei la birou

Sunt multe modalitati prin care angajatii se pot bucura de un mediu de lucru igienic si sanatos. Iata cinci metode simple, pentru un birou mai curat:

  • Implementarea unei politici de igiena, pentru incurajarea angajatilor sa isi spele mainile de cate ori este nevoie, si sa isi pastreze biroul curat.
  • Oferirea de servetele antibacteriene pentru a inhiba propagarea bacteriilor.
  • Instruirea unui angajat de la curatenie cu metoda corespunzatoare de curatarea a manerelor cafetierelor si clantelor usilor.
  • Incurajarea angajatilor bolnavi sa ramana acasa pentru a impiedica raspandirea virusilor.
  • Investitia in tehnologia BioCote®, pentru a reduce riscurile la adresa sanatatii prin reducerea bacteriilor periculoase.

SURSA: Waterlogic.com