Bucuresti, Romania

Te preocupa igiena la birou? Afla cum te ajuta purificatoarele de apa sa limitezi riscul imbolnavirii

Igiena la birou trebuie sa fie la cele mai inalte standarde pe tot timpul anului. Insa, in contextul actual, companiile trebuie sa ia in calcul cateva masuri de igiena suplimentare pentru a limita riscul imbolnavirii.

Apa de baut de la birou este ceva de care nu ne putem lipsi, iar dispenserele reprezinta cea mai la indemana solutie pentru mentinerea nivelului optim de hidratare in spatiile de lucru. Cu toate acestea, apa de la dozator poate prezenta un risc de contaminare, iar dispenserele neigienizate pot favoriza propagarea virusurilor si bacteriilor.

Pentru o solutie de apa sigura din punct de vedere microbiologic, companiile ar trebui sa se orienteze catre dispensere cu sisteme de purificare certificate, pe care sa le igienizeze periodic cu solutii antimicrobiene, mai ales in punctele de contact cu utilizatorii.

Cum te asiguri ca in pahar nu ajunge niciun tip de contaminant

Fie ca vorbim de scoli, spitale sau birouri, utilizarea dispenserelor care au doar solutii de filtrare, fie ele si cu filtre cu carbune activ, nu garanteaza o apa sigura din punct de vedere microbiologic. Pentru a obtine acest deziderat este nevoie de tehnologii antimicrobiene specifice, certificate NSF/ANSI 55.

Purificatoarele de apa Waterlogic, de exemplu, integreaza mai multe tehnologii brevetate, precum Tehnologia Firewall de Purificare UV® sau Tehnologia Antimicrobiana Biocote®, tehnologii certificate NSF/ANSI 55 cu clasa A, ce asigura un nivel de protectie impotriva bacteriilor fara egal.

  • Sistemul de purificare a apei UV Firewall® elimina bacteriile si virusurile, distrugand nucleul ADN al acestora, prevenind astfel infectiile cu E. Coli, Salmonella sau Hepatita.
  • Tehnologia BioCote®, este realizata prin tratarea cu ioni de argint a zonei de servirea apei, tratament ce asigura protectie permanenta impotriva germenilor de suprafata. Aceasta tehnologie distruge pana la 80% din germeni in 15 min de la infestarea zonei si peste 99% dintre culturile microbiene in maxim 2 ore de la contaminare, nepermitand multiplicarea sau reproducerea acestora.
  • Filtrarea pe baza de carbon activ elimina calcarul si clorul, da un gust bun apei, elimina mirosurile precum si sedimentele foarte fine

Cum previi raspandirea virusurilor si bacteriilor in birouri

In mod ideal, dispenserul care deserveste spatiile de lucru cu mai multi angajati ar trebui sa purifice apa la punctul de curgere, iar dripperul nu ar trebui sa intre vreodata in contact direct cu cana sau paharul. In acest fel, se limiteaza propagarea microbilor prin atingerea zonelor contaminate.

Ca o masura suplimentara de protectie, companiile pot opta pentru purificatoare de apa de tip “hands-free”, comandate cu pedala pentru picior, . Sistemul hands-free este potrivit si celor care cauta o solutie sigura de apa pentru birou, dar si celor care vor un upgrade pentru dispenserele lor Waterlogic.

Sistemul hands-free le ofera angajatilor acces la apa purificata fara ca ei sa fie nevoiti sa atinga cu mainile dispenserul, fiind ideal pentru folosire intensa.

Cum igienizezi eficient purificatoarele de apa

Daca dispenserul de apa al biroului nu este igienizat, verificat si reparat in mod regulat, bacteriile se pot inmulti rapid in jurul zonelor cu atingere ridicata (precum robinetul). Bacteriile pot forma un biofilm care afecteaza calitatea si gustul apei si pot propaga rapid virozele in spatiile de lucru.

Este foarte important sa igienizezi perioadic aparatura din birouri, cat si suprafetele de contact. Pentru a te asigura ca elimini riscurile de imbolnavire prin atingere, e bine sa tii cont de cateva aspecte esentiale:

  • Dezinfecteaza purificatoarele de apa doar cu produse antimicrobiene certificate, precum Spray-ul Aqua Dosa S11, care nu deterioreaza nici suprafata aparatelor si nu diminueaza nici protectia BioCote® cu care sunt prevazute dispenserele Waterlogic.
  • Spray-ul Aqua Dosa S11 este ideal pentru curatarea temeinica a tuturor supraferelor, a espressoarelor, a dispenserelor de apa, a frigiderelor, a birourilor sau a manerelor de la usi, pentru ca ofere protectie antibacteriana si dupa ce s-au uscat.
  • Pentru igienizarea zilnica, foloseste servetele umede sanitare ca Servetele Aqua Dosa 200.

Pentru mai multe informatii, nu ezitati sa ne contactati.