Bucuresti, Romania
Cafea Arabica vs Robusta

Arabica vs. Robusta: Scurt ghid pentru dimineața perfectă

Diminețile setează tonul pentru restul zilei, iar noi te ajutăm să pornești cu dreptul – sau măcar cu aroma de cafea potrivită stării tale.

Lumea cafelei este vastă, cu rutine care satisfac diverse preferințe și nevoi. Indiferent dacă preferi o dimineață relaxată sau cauți un boost rapid de energie, te ajutăm să găsești rețeta perfectă.

Știi sentimentul acela că bei o cafea foarte bună și că, brusc, ziua pare mai senină și taskurile nu sunt atât de amenințătoare? Te ajutăm să înțelegi diferența dintre cele două tipuri principale de boabe de cafea, Arabica și Robusta, astfel încât să faci alegeri savuroase.

 

Arabica, cea mai apreciată cafea

Boabele de cafea Arabica sunt printre cele mai cultivate din lume, și vei înțelege imediat de ce.

Cunoscute pentru gustul lor delicat și rafinat, boabele de Arabica sunt adesea considerate opțiunea de calitate superioară. Arabica are un conținut mai scăzut de cofeină și o aciditate mai ridicată. Din acest motiv, surprinde cu o gamă mai largă de arome dulci (unoeri chiar de caramel) și fructate, fiind produsul ideal pentru cei care apreciază o cafea savuroasă. Și cine nu își dorește asta?

Descoperit în pădurile din munții din sud-vestul Etiopiei, arborele de Cafea Arabica este cultivat de mai bine de 1.000 de ani. Așa că băutura caldă preparată cu boabe Arabica are o îndelungă tradiție. La nivel mondial, aproximativ 60% din producția de cafea este de boabe de acest tip.

Arabica, pe scurt:

  • Popularitate și calitate ridicate
  • Conținut de cofeină mai scăzut
  • Gust blând, echilibrat, cu note dulci
  • Se comercializează frecvent de sine stătătoare sau în blenduri de cafea
  • Se cultivă în condiții mai dificile și este, în general, mai scumpă

Savurarea momentului cu Arabica 😌

Pentru cei care preferă un început liniștit și contemplativ al zilei, cafeaua Arabica este alegerea ideală. Dacă vrei să te bucuri pe deplin de savoarea care a făcut tradiție, asigură-te că ai acces la o cafea proaspăt măcinată, dar și la un espressor de calitate, care să extragă gustul perfect.

Alege latte sau cappuccino, dă play la o muzică relaxantă și pune-ți ordine în gânduri sau în to-do list. Cafeaua Arabica te ajută să te înviorezi treptat cu un gust familiar, plăcut și molcom.

Te poți bucura de toate acestea la birou cu un abonament premium la cafea Office Barista. Dăm o atenție deosebită alegerii cafelei și o prăjim și măcinăm chiar noi înainte să o livrăm la sediul clienților.

Cu espressoarele de ultimă generație Franke, care oferă o gamă largă de opțiuni de preparare, nu-ți rămâne decât să te bucuri de experiența Arabica în liniște sau la o conversație relaxată cu colegii.

Robusta, pentru un boost de energie 🚀

Robusta este alegerea potrivită pentru cei care preferă diminețile active. Boabele de Robusta conțin mai multă cofeină decât cele de Arabica și au un gust mai puternic, uneori amărui, potrivit pentru cei care caută o experiență de cafea mai intensă și energizantă.

Boabele de Robusta sunt originare din Africa Subsahariană și reprezintă aproximativ 40% din producția globală de cafea. Pe lângă Arabica și Robusta, se produce într-o măsură mult mai mică – de aproximativ 1,5% – Cafea Liberica.

Deși Cafeaua Arabica este populară, cunoscătorii preferă un mix de Arabica cu Robusta pentru a obține acel gust plin și spuma caracteristice unui espresso de calitate. Acest amestec este folosit îndeosebi în 🇮🇹 cultura italiană, și cine să ne dea lecții mai bune de băut cafea dacă nu prietenii noștri latini?

Robusta, pe scurt:

  • Popularitate de nișă
  • Conținut de cofeină mai mare
  • Gust puternic, cu note amărui
  • Se cultivă mai ușor și este, în general, mai ieftină
  • Un ingredient de nelipsit pentru cafeaua instant și espresso de calitate

Dimineți robuste și productive 💪

Ai o ședință matinală pentru care vrei să fii fresh? Îți place să abordezi taskurile grele la prima oră? Sau ai de ținut o prezentare și vrei să te energizezi rapid? Cafeaua Robusta este aliatul tău.

Prepară un espresso sau Americano folosind cafea Robusta proaspăt prăjită și măcinată. Dacă vrei să atenuezi din gustul puternic, adaugă puțin lapte sau sirop aromat.

E bine de știut că boabele Robusta conțin aproximativ 2,7% cofeină, față de Arabica, cu 1,5%. Dacă vrei să reduci consumul de cofeină din diferite motive, dar îți place Robusta, optează pentru un amestec dintre cele două, care păstrează o parte din gust, dar este ceva mai echilibat.

 

Găsirea echilibrului 🧘‍♀️

Acum că știi care sunt caracteristicile celor două tipuri principale de cafea, poți face alegerea potrivită, în funcție de preferințe, stare, momentul zilei sau câte ședințe ți-a pus șeful.

Prin abonamentul Office Barista, îți livrăm la birou diferite tipuri de roast, dar și blenduri diverse, pentru a mulțumi toate gusturile.

Cel mai popular blend al nostru aduce un echilibru de arome și savori. Cafeaua Office Barista nr. 8 – cea mai solicitată de clienți – este un amestec de 80% cafea Arabica și 20% Robusta. Boabele sunt medium roast, ideale pentru espresso-urile cremoase.

Nu ești sigur ce preferi sau ce și-ar dori angajații tăi? E simplu. Oferim o perioadă de testare gratuită de 7 zile, timp în care poți încerca echipamentele noastre de ultimă generație și poți savura cafea preparată din boabe proaspăt prăjite și măcinate.

Noi ne ocupăm de instalare, mentenanță și te ajutăm și să faci alegerile potrivite. Contactează-ne și trecem la treabă cât ai spune “Un caffè per favore.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *