Bucuresti, Romania
Cana de cafea / cappuccino langa laptop pe birou

Ghidul iubitorilor de cafea: Cum alegi aroma, tăria și mixul potrivit pentru birou

Mulți iubitori de cafea se bucură de gustul și aroma unei băuturi calde de calitate, însă puțini știu pentru ce blend, aromă și tip de prăjire să opteze. Mai mult, un singur tip de cafea nu este suficient pentru a satisface nevoile diverse ale unei echipe, și nici măcar poftele diferite ale unui angajat în timpul unei zile de muncă.

O cafea de calitate este un mod sigur de a crește productivitatea la birou și de a oferi un beneficiu râvnit de angajați.

Dar cum alegi între diferitele tipuri de cafea, astfel încât să le oferi colegilor cea mai bună experiență? Citește mai departe pentru a afla mai multe despre mixurile populare și momentele zilei pe care le complementează.

 

Energie pentru un start reușit

Cine nu apreciază o cafea puternică dimineața, ideală pentru a începe ziua cu chef de muncă?

Blendul de 30% boabe Arabica cu 70% Robusta cu prăjire intensă accentuează tăria și lasă în urmă un gust profund și energizant. Aroma subtilă completează experiența, făcând din acest mix o alegere excelentă pentru iubitorii de cafea cu caracter puternic.

Din acest blend, va rezulta o băutură caldă care îți va da inspirație și te va ajuta să fii mai productiv.

Alege Office Barista 3

30% Arabica
70% Robusta
prajire intensa
tarie: ☕☕☕☕
aroma: 🌱🌱

 

Armonia zilei

Un blend similar cu cel de mai sus, cu 30% Arabica și 70% Robusta, dar prăjit la nivel mediu, echilibrează cu măiestrie intensitatea cu aroma. Această combinație asigură un gust tare, dar fără a fi copleșitor. Aroma mai pronunțată aduce în prim-plan nuanțe subtile și complexe, care dau acea senzație că ești în compania unei cafele de calitate.

Acest mix este ideal pentru momentele zilei când ai nevoie de o pauză reconfortantă, care să te revigoreze fără a-ți strica echilibrul.

Alege Office Barista 5

30% Arabica
70% Robusta
prajire medie
tarie: ☕☕☕
aroma: 🌱🌱🌱

 

Eleganța tradiției

Iubitorii unei cafele bune, cu gust familiar, vor prefera blend-ul de 80% Arabica cu 20% Robusta. Prăjit la nivel mediu, acest mix are o tărie moderată și o aromă bogată. Blendul este creat pentru cei ce doresc o experiență echilibrată, unde nuanțele fine ale cafelei Arabica sunt complementate subtil de Robusta (află mai multe despre Arabica vs. Robusta).

Este și cea mai populară alegere printre clienții noștri, fiind ideală pentru prepararea espresso-urilor cremoase, dar și pentru un latte sau cappuccino delicios.

Alege Office Barista 8

80% Arabica
20% Robusta
prajire medie
tarie: ☕☕☕
aroma: 🌱🌱🌱

 

Fluviu de arome

Vrei să te delectezi cu o cafea mai ușoară și plină de arome? Atunci s-ar putea să-ți placă 100% Arabica prăjită ușor, cu o tărie scăzută și aromă bogată de note florale.

Bucură-te de o după-amiază liniștită, când o băutură caldă savuroasă însoțește o conversație plăcută, un moment de relaxare sau un task mai puțin solicitant.

Alege Office Barista 9

100% Arabica
prajire usoara
tarie: ☕☕
aroma: 🌱🌱🌱🌱

 

Echilibru în orice moment

Nici prea, prea, nici foarte, foarte. Uneori ne dorim echilibru, și atât. Pentru acele momente, recomandăm esența pură a boabelor de Arabica, prăjite la nivel mediu, pentru a scoate în evidență o cafea armonioasă, cu o complexitate moderată atât în termeni de tărie, cât și de aromă.

Este o alegere excelentă pentru întâlnirile de dimineață sau pentru o pauză de calitate oricând pe parcursul zilei.

Alege Office Barista 10

100% Arabica
prajire medie
tarie: ☕☕☕
aroma: 🌱🌱🌱

 

Gust savuros, fără griji

Încă o cană de cafea, dar fără efectele sale stimulante? Desigur. Cafeaua fără cofeină este pentru cei care doresc să se bucure de aroma preferată, fără efecte nedorite.

Amestecând în proporții egale Arabica și Robusta decafeinizate, acest blend este prăjit la nivel mediu, păstrând caracterul plăcut al cafelei. Este ideal pentru când nu dorești un plus de energie, ci doar de savoare.

Alege Office Barista Decaf

50% Arabica (decof)
50% Robusta (decof)
prajire medie

 

Acum că știi mai bine cum să alegi între diferitele blends, hai să aflăm și ce caracterizează specialitățile de cafea.

 

Specialități de cafea

Probabil ai văzut de multe ori pe pachetele de cafea diferite țări de origine. Sau poate ai fost întrebat la o cafenea ce specialitate îți dorești și ai ales la întâmplare.

Îți spunem pe scurt la ce savori și arome să te aștepți, în funcție de regiunea unde este produsă cafeaua.

 

🍫🍊🍑 3 Origin combină boabe de Arabica selectate din trei regiuni diferite ale lumii. Prăjirea medie scoate în evidență notele complexe de ciocolată, portocală și piersică, creând o băutură memorabilă. Explorează armonia gusturilor globale într-o singură ceașcă de cafea.

 

🍯🍇 Etiopia este recunoscută pentru boabele sale de cafea de excepție. Cu o prăjire medie, această specialitate are note delicate de miere și struguri. Este ideală pentru o pauză plină de savoare și prospețime.

 

🍫🍬 Cu o tradiție bogată în cultivarea cafelei, Columbia este un blend cu arome delicioase de ciocolată și caramel, scoase în evidență printr-o prăjire medie. Alege acest blend pentru a te bucura de un gust profund, bogat și autentic.

 

🧀🍯 Brazilia înseamnă spirit vibrant și bucuria vieții. Cafeaua din această regiune aduce o combinație neașteptată de gust de brânză și miere, iar prăjirea medie echilibrează perfect dulceața cu notele sărate. Este o invitație la un carnaval al gusturilor îndrăznețe.

 

🍫🍏 Costa Rica este cunoscută pentru peisajele impresionante și cafeaua de calitate superioară. Această specialitate reflectă frumusețea și diversitatea naturii, combinând note de ciocolată cu accente de măr verde. Evadează într-o atmosferă tropicală, chiar dacă doar pentru câteva minute.

 

Bineînțeles, toate aceste savori nu pot fi puse în evidență decât cu espressoare performante, care potențează aromele și pregătesc o varietate de băuturi calde (aproape) la fel de bine ca un barista pasionat.

Office Barista oferă abonamente de cafea concepute special pentru angajații companiilor, combinând calitatea superioară cu varietatea, pentru a satisface toate gusturile. Pe lângă cafeaua atent selectată și proaspăt prăjită, punem la dispoziție espressoare Franke de ultimă generație.

Dacă te-am făcut curios și dacă ți-e poftă să testezi și tu pachetele de mai sus, contactează-ne. Oferim o perioadă gratuită de probă, fără obligații – doar cu pauze savuroase.