Bucuresti, Romania
Vrei sa te faci remarcat la birou? Ai 5 pasi de facut ca sa devii eroul biroului

Vrei sa te faci remarcat la birou? Ai 5 pasi de facut ca sa devii eroul biroului

Esti ultimul venit in birou si ai senzatia ca nimeni nu te vede? Sau ai un job stabil, de cateva luni, insa nu ai reusit sa iti faci prea multe legaturi cu colegii si vrei sa te faci remarcat? Ori poate ai o functie de conducere si simti ca inca nu ai castigat respectul celorlalti?

Stai linistit, nu esti singurul in aceasta situatie. In companiile cu sute, poate mii de angajati, e greu sa iesi in fata. Ai nevoie de o conjunctura fericita si de un pic de noroc ca sa nu mai fii invizibil.

In absenta acestor factori pe care oricum nu poti sa-i influentezi, poti totusi sa aplici consecvent cateva strategii care iti garanteaza nu numai ca te vei face remarcat, ci si ca vei deveni eroul biroului tau.

Iata cinci moduri prin care poti sa iesi din anonimat.

 1. Asuma-ti riscuri de care ceilalti se feresc
  Nu, nu recomandam sa faci parkour in timpul orelor de munca, ci sa observi de ce anume le e teama colegilor tai si sa incerci sa dai tu voce nevoilor lor. Ar fi mare nevoie de scaune mai bune la bucatarie sau de un spatiu de recreere pentru colegii stresati? Poti sa le ceri la urmatoarea sedinta generala. Nu garanteaza nimeni ca le vei primi, dar cu siguranta vei fi observat de colegi.
 1. Fa mici gesturi binevoitoare
  Ii stii pe colegii aceia care zambesc mereu si au oricand timp sa intinda o mana de ajutor? Da, cei care iti aduc si tie o cafea din aia buna cand merg sa-si ia de la espressorul de cafea de la etajul celalalt, sau care au mereu cinci minute sa te scoata la o pauza rapida cand vad ca ai avea nevoie de una? Poti si tu sa faci cate un gest din cand in cand – uda florile colegilor plecati in concediu, imparte o ciocolata cu colegele cand va loveste pofta de dulce dupa-amiaza, deschide un geam cand vezi ca atmosfera este prea inchisa.
 1. Impartaseste cu ceilalti ce stii
  Si prin asta nu ne referim la ce ai auzit intamplator in discutia dintre doua colege langa dispenserul de apa. Impartaseste din cunostintele tale despre job oricui are nevoie. Il vezi pe colegul coplesit, cu capul in maini, care priveste fix in monitor? Cu siguranta este intr-un impas din care il poti scoate, daca esti dispus sa iti sacrifici doua minute. Ia sub aripa ta colegii mai noi si invata-i tot ce stii – orice Batman are nevoie de un Robin, cu sau fara capa.
 1. Fii pregatit pentru orice situatie
  Poti sa te faci cunoscut ca omul care e pregatit pentru orice ii arunca viata in fata. Te-au batut pantofii? Tu ai plasturi. Ploua? Ai o umbrela la tine si esti dispus sa o imparti pana la metrou. Mergeti la Mega si ai cumparat mai mult? Nu-i problema, ai la tine o sacosa refolosibila, hai sa nu mai luam de plastic.
 1. Sari cu distractia
  Stii ce? Cineva trebuie sa-si asume si asta. Nimeni nu e mai popular decat colegul care anunta din senin, vineri dupa-amiaza, ca a facut rezervare la barul de peste drum de firma, pentru o bere si-o vorba dupa program. Sau decat colega care organizeaza pauza de cafea de dimineata – cu extra spuma si pateuri fierbinti de la metrou. Sigur gasesti ceva fun de facut cu colegii tai.

Acum, ca te-ai facut remarcat printre colegi, continua tot asa. Reputatia de eroul biroului va veni de la sine.