Bucuresti, Romania
Cinci trucuri ca sa te imprietenesti rapid cu noii tai colegi

Cinci trucuri ca sa te imprietenesti rapid cu noii tai colegi

Esti nou-angajat si nu cunosti pe nimeni din birou? Sau ai venit de ceva timp dar nu reusesti sa-ti faci conexiuni printre colegi?  In conditiile in care petreci cam 8-9 ore pe zi la locul de munca, cel mai probabil ti-ai dat deja seama ca e de o importanta cruciala sa-ti faci rapid cativa prieteni.

Cum sa procedezi, insa, atunci cand trebuie sa o iei de la zero, intr-o comunitate deja formata, unde oamenii se cunosc intre ei si colaboreaza bine? Cum te faci remarcat si cum relationezi cu oamenii (inca) necunoscuti?

Mai intai de toate, trebuie sa stii ca nu exista o reteta pentru imprietenirea rapida la birou. E nevoie de un efort pe o perioada mai indelungata, pana cand vei observa ca oamenii te cauta sa te scoata la o cafea din aia buna de la espressorul fancy adus acum doua saptamani, sau sa te coopteze intr-o iesire dupa program.

Pana ajungi insa sa bei Moccachino cu extra spuma cu colegii, poti sa apelezi la cinci trucuri care te pot transforma chiar si in #officehero, daca le aplici cu intelepciune:

  • Fa lucruri mici pentru cei din jur. Fii tu cel care cumpara covrigi calzi de la metrou pentru toti colegii intr-o dimineata mai ploioasa. Sau militeaza pe langa admin sa aduca un dispenser de apa inteligent in biroul vostru, ca sa aveti unde sa va strangeti pentru “water cooler talk”.
  • Nimanui nu-i place un plangacios. In loc sa te lamentezi ca nu e cafeaua buna la birou, nu mai bine vorbesti tu cu adminul sa inlocuiasca aparatele vechi cu unele mai destepte, care-ti fac si Cappucino daca vrei?
  • Da startul la Happy Hour. Asa-i ca e tare bine cand cineva proclama, la sfarsitul zilei de vineri, ca se iese la o bere dupa program? Ce te opreste sa fii tu acela? Ai sa vezi cum iti creste exponential popularitatea printre colegi.
  • Nu sta in firma la pranz. Nu te sfii sa iesi in pauza de masa in afara firmei cu colegii inca necunoscuti. Si ce daca nu-i stii inca pe toti? Asta e cel mai bun prilej sa le afli numele si functia si sa vezi daca aveti subiecte in comun. In cel mai rau caz, nu retii niciun nume, dar il retin ei pe al tau ;).
  • E o linie fina intre prietenos si enervant. Nu trebuie sa fii tu cel care o trece. E absolut OK sa nu te placa toti din prima. Nu forta prieteniile. Ai rabdare, fii discret in incercarile tale, si vei vedea ca in curand toata lumea te striga pe numele mic si isi amintesc toti cum preferi cafeaua.