Bucuresti, Romania

Cum motivezi angajații să se întoarcă la birou? 5 idei savuroase

Pandemia a schimbat modul în care angajații se raportează la munca de la birou. Dacă înainte lucratul de acasă era o excepție, după aproape trei ani de intrat în meetinguri în pijamale, situația s-a mai schimbat.

Multe organizații încearcă acum să atragă angajații din nou la birou, iar unele chiar îi obligă, dar procesul nu e pe cât de ușor s-ar aștepta. Amazon și Apple, de exemplu, au întâmpinat petiții și rezistență din partea angajaților la vestea că trebuie să revină la birou, chiar și part time.

Dacă și tu vrei să-ți motivezi echipa să vină mai des la birou, dar fără să iei măsuri care afectează moralul – din contră –,  îți dăm câteva idei care să ajute.

 

1. Cafea delicioasă la birou

Știai deja că angajații apreciază cafeaua la birou, dar te-ai fi gândit că o cafea bună, accesibilă oricând, este unul dintre factorii cei mai importanți pentru a-i convinge să lucreze alături de colegi?

Într-un studiu One Poll, 46% dintre intervievați au declarat că băuturile gratuite, mai ales cafeaua, sunt cel mai mare avantaj pe care îl văd la munca la birou. Posibilitatea de a-și aduce cu ei copilul sau animalul de casă la muncă s-a poziționat mult mai jos în topul preferințelor 👀.

66% au declarat că vor să bea o cafea caldă dimineața, 47% au optat pentru o ice coffee, iar 45% au spus că preferă să se hidrateze cu un pahar cu apă.

Cafeaua la birou nu doar că îi ajută pe angajați să fie mai binedispuși și să se bucure oricând de o pauză savuroasă, dar se lasă și cu economii. Când lucrează de acasă, trebuie să-și cumpere singuri cafeaua, iar un aparat performant și cafeaua de specialitate, proaspăt măcinată, nu sunt investiții la îndemâna tuturor.

Alege un abonament premium la cafea și apă și vei avea argumente serioase – și savuroase – să-i convingi pe cei din echipa ta să vină mai des la birou.

 

2. Gustări gratuite

Conform studiului citat mai sus, angajații sunt motivați să vină la birou și de mâncarea oferită de companie. Destul de simplu, nu?

Dacă un prânz gratuit poate fi prea mult, fructe sau alte gustări sănătoase disponibile în bucătărie nu sunt atât de costisitoare sau greu de aprovizionat. De asemenea, poți avea zile speciale în care compania face cinste cu pizza, de exemplu.

Anunță din timp aceste evenimente pentru a te asigura că angajații sunt motivați să vină la birou.

Deși aceste beneficii pot părea superficiale și nu trebuie să fie principala motivație a angajaților, ele pot fi acel element extra care face experiența la birou mai plăcută și scade rezistența la schimbare.

Mai mult, băutura și gustările gratuite încurajează socializarea, ceva ce cu siguranță le lipsește angajaților când lucrează de acasă.

 

3. Sală de sport în incinta sau în proximitatea biroului

Fie că lucrează de acasă sau de la birou, oamenii simt nevoia să facă mișcare, iar organizațiile pot încuraja acest obicei sănătos.

Pentru a stimula angajații să vină la birou mai des, amenajează o zonă unde pot fi făcute exerciții sau găsește o sală de sport în apropiere și încheie un parteneriat pentru a oferi reduceri la abonamente.

Astfel, după o cafea bună dimineața, o hidratare de la cele mai sigure purificatoare de apă pentru birouri și o gustare de fructe care dă energie, ziua de lucru se poate încheia cu o oră la sala care, în mod convenabil, e la câteva minute de birou.

Sună ca o zi bună în afara casei, nu?

 

4. Zonă de socializare și relaxare la birou

Una dintre problemele majore în pandemie a fost lipsa socializării. Din păcate, chiar și după ce restricțiile au fost ridicate, oamenii au simțit rețineri în a relaționa cu ceilalți.

Același lucru se întâmplă și la birou. Deși teoretic este un avantaj că te poți vedea din nou față în față cu colegii, oamenii tind să stea izolați și să prefere confortul propriei case.

Pentru a motiva angajații să vină mai des la birou și a-i ajuta să simtă cu adevărat avantajele prezenței fizice acolo, asigură-te că le pui la dispoziție o zonă de socializare unde pot lua o pauză și pot vorbi relaxați cu colegii.

Amenajează zona cu canapele și fotolii confortabile, asigură-te că are lumină naturală și plante, dar și alte elemente de design care sporesc sentimentul de bine. În apropiere trebuie să fie și un aparat de preparat cafeaua, pentru că discuția merge mai bine cu băutura preferată în mână.

 

5. Cluburi tematice și alte activități cu colegii

Tot din categoria socializare, dar mai organizată, companiile pot încuraja organizarea de cluburi de activități în funcție de interesele angajaților.

Poate există mai mulți fani boardgames, pasionați de jocuri multiplayer, iubitori de cinematografie sau colegi care vor să învețe arta vorbitului în public. Compania poate facilita spațiul, băuturile și gustările pentru întâlnire, iar colegii pot găsi cel mai potrivit moment pentru a face ceva ce le place.

Chiar dacă nu au legătură directă cu munca, aceste activități fac venirea la birou mai interesantă și distractivă și oferă un avantaj clar față de munca de acasă.

 

Testează și decide ce beneficiu se potrivește

Alege ideile care se potrivesc afacerii tale și testează-le pentru a vedea ce funcționează cel mai bine. Încă suntem într-o perioadă de tranziție de la viața în pandemie la cea post-pandemie, așa că atât angajații cât și companiile caută moduri de acomodare care să fie în avantajul tuturor.

Mai presus de orice, ascultă-ți angajații. Întreabă-i ce-și doresc și ce-i motivează să vină la birou și ține cont de ideile lor.

Noi te ajutăm cu 7 zile gratuite în care poți testa abonamentul premium la cafea – fără costuri ascunse sau obligații. Ne ocupăm de tot, de la aparatele performante la cafeaua proaspăm măcinată, astfel încât să le dai angajațior cel mai savuros beneficiu.

Ești gata să trimiți emailul prin care să anunți că îi aștepți să testeze cafeaua de specialitate? Noi credem că prezența va fi exemplară 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *