Bucuresti, Romania
Espresso in the making

Ce fel de coleg ești în funcție de cafeaua preferată

Espresso scurt, tare, fără zahăr, băut în timp ce pregătești o prezentare? Sau un latte savuros de care te bucuri la o poveste în bucătărie? Tipul de cafea preferat spune mai multe decât crezi despre personalitatea ta la birou sau despre stare ta de spirit.

Citește mai departe pentru a învăța să “citești” în cafea și să descoperi lucruri noi despre tine, dar mai ales despre apropiați.

 

Beneficiile sociale ale cafelei

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, și pe bună dreptate. Nu doar că este un obicei savuros, dar are și beneficii asupra sănătății. Cei care consumă cafea zilnic au șanse mai scăzute de a dezvolta anumite boli cardiovasculare sau neuronale.

Dacă despre beneficiile consumului de cafea asupra corpului se vorbește des, cele asupra “sănătății” sociale sunt menționate mai rar, însă sunt la fel de importante. Până la urmă, relațiile cu cei din jur contribuie semnificativ la calitatea vieții și chiar la longevitate, potrivit unui studiu Harvard.

Și cum pauza de cafea este momentul ideal pentru a lega relații noi și a le întări pe cele existente, ne-am propus să te ajutăm să-ți cunoști colegii mai bine observând ce tip de cafea consumă.

 

Cafea simplă sau espresso fără zahăr

Cafeaua la birou

Dacă îți place cafeaua simplă, neagră, studiile spune că ești direct, hotărât și încrezător. La birou, abordezi orice task sau proiect cu determinarea de a-l rezolva cât mai eficient.

Spui lucrurilor pe nume, iar asta îi poate lua prin suprindere pe ceilalți. Îi trezește așa cum o face și un espresso tare. Îți asumi această atitudine directă, iar apropiații îți apreciază franchețea.

Îți plac rutinele și preferi drumurile cunoscute. În același timp, știi că ești bun la ceea ce faci, ai mereu un plan bine pus la punct, iar cei din jur se simt în siguranță în preajma ta.

Când te simți spontan, adaugi o linguriță de zahăr în cafea 😊. Și pentru că apreciezi performanța și lucrurile bine făcute, sigur te-ai bucura să ai la îndemână unul dintre cele mai performante aparte de cafea.

Ce funcție ai: CEO, CFO sau altă poziție executivă, director de operațiuni, strateg, programator sau inginer.

 

Cappucinno sau latte savuros

Cream coffee

Dacă îți place să bei cafeaua cu lapte, zahăr sau diferite arome, ai o personalitate orientată spre oameni. Ești deschis, generos și de ajutor. Ai un spirit creativ, spontan și aventuros. Îți place comfortul și te bucuri de micile plăceri ale vieții.

La birou, eviți monotonia și încerci să explorezi noi moduri de a rezolva lucrurile. Vrei să-ți cunoști colegii mai bine. Ești cel care întreține conversațiile și știe când să detensioneze atmosfera cu o glumă bună.

Îți place să încerci noi tipuri de cafea și poți alege ceva diferit în funcție de momentul zilei sau starea de spirit. Zahărul e opțional, dar laptele, categoric nu 😊.

Poate fi obositor să fii mereu activ și prezent, așa că asigură-te că ai la îndemână la birou o cafea bună, de specialitate, pentru a-ți recăpăta energia.

Ce funcție ai: Specialist în comunicare și marketing, HR, vânzări sau project management.

 

Cafea fără cofeină sau cu lapte vegetal

Dacă optezi pentru cafea fără cofeină, lapte vegetal sau alte alternative la cafeaua clasică, studiile spun că ai tendința să controlezi lucrurile cât mai mult. Ești o persoană grijulie cu sănătatea proprie și cu cea a mediului înconjurător. Iar asta e bine 😊.

La birou, ești atent la detalii și încerci să rezolvi taskurile cât mai corect cu putință. Ești deschis la nou, dar când găsești ceva ce funcționează, preferi constanța.

Deși ai tendințe perfecționiste, știi că nimic nu este perfect. Nici măcar cafeaua făcută de espressoarele Franke, deși credem că ar fi pe placul tău, pentru că e preparată la cele mai înalte standarde și este eco-friendly.

Ce funcție ai: Expert contabil, analist financiar, suport administrativ sau reprezentant servicii clienți.

 

Cafea instant

Cei care beau cafea instant sunt relaxați și tind să procrastineze. Vor să se bucure de efectul cafelei, dar fără prea mult efort pentru a o prepara.

Dacă ești în această categorie, îți plac soluțiile simple și rapide și nu vrei te complici prea mult, dacă nu e nevoie. Fie nu vrei să petreci timp alegând și pregătind cafeaua, fie preferi o variantă mai ieftină și accesibilă.

Cafeaua instant este deseori preferată de studenți sau profesioniștii aflați la început de drum. Sperăm că primul birou în care se angajează le oferă o cafea bună care îi îmbie să-și cunoască colegii mai bine și care le deschide apetitul pentru o cafea artizanală, pregătită cu grijă.

 

Iced coffee sau frappe

Iced coffee sau frappe

Pentru că suntem în plină vară, nu puteam să uităm de delicioasele băuturi reci, pe bază de cafea.

Dacă îți place să adaugi înghețată, frișcă și toppinguri la cafea ai o fire jucăușă, creativă și relaxată. Poate nu faci mereu cele mai sănătoase alegeri, dar poți afirma cu trăiești viața din plin.

Dacă mergi pe varianta mai „cuminte”, de a adăuga câteva cuburi de gheață în espresso sau de a da temporar laptele cald pe cel rece, ești mai puțin spontan, dar totuși deschis la nou.

La birou, îți dai voie să ai și zile relaxate și, uneori, să amâni taskurile până chiar înainte de deadline. Până la urmă, e ceva adevăr și în vorba „pauzele lungi și dese, cheia marilor succese”. Ți-am recomanda totuși pauze cu cafea savuroasă, mai scurte, dar mai eficiente și mai plăcute.

Ce funcție ai: Orice funcție de mai sus, în zilele caniculare 😊.

 

Desigur, lumea cafelei este una fluidă, așa că aceeași persoană poate prefera un espresso la birou la prima oră și un frappe cu de toate la terasă cu prietenii.

Sperăm ca informații de mai sus să fie un mod bun și relaxat de a începe o conversație cu colegii și de a contribui la “sănătatea” socială care este atât de importantă în viața personală și profesională.

Pe lângă informații, venim în ajutor și cu 7 zile în care poți încerca gratuit abonamentul de cafea premium la birou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *